16. Kongres INSO – Sekcja Prawa Upadłościowego i Restrukturyzacyjnego
W dniu 22 listopada 2024 r. w Warszawie w Hotelu Intercontinental dr Piotr Stanisławiszyn oraz dr Rafał Chybiński z Katedry Prawa Finansowego i Gospodarczego INP wraz z grupą studentów i seminarzystów Hanna Salera, Anna Kubis, Vanessa Kołodziej, Aleksandra Pientka oraz Alan Fabian, Błażej Szulc, Jakub Leletko i Jakub Kozicki wzięli udział w 16. Kongresie INSO – Sekcja Prawa Upadłościowego i Restrukturyzacyjnego Instytutu Allerhanda nt. „Dobre praktyki w postępowaniach upadłościowych i restrukturyzacyjnych”
Jest to największe wydarzenie w branży prawa insolwencyjnego w Polsce, a tegoroczny Kongres był pod wieloma względami wyjątkowy i rekordowy (rekord frekwencyjny ponad 320 osób, które pojawiły się na Kongresie).
Po otwarciu Kongresu przez dra Piotra Stanisławszyna Przewodniczącego prezydium Sekcji INSO Instytut Allerhanda w Krakowie odbyły się obrady w czterech panelach dyskusyjnych. Ciekawe wykłady i prelekcje trwały do wieczora, a w kuluarach towarzyszących obradom na Kongresie i rozmowom na bankiecie nie było końca.
Punktem kulminacyjnym tegorocznego Kongresu było przyznanie corocznej Nagrody im. Maurycego Allerhanda dla wybitnej postaci prof. dr hab. Fryderyka Zolla.
Uniwersytet Opolski przywiązuje dużą wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy internetowe Uczelni. W celu optymalizacji usług, umożliwienia prawidłowego funkcjonowania i zapisywania ustawień poszczególnych użytkowników, strony internetowe Uniwersytetu Opolskiego wykorzystują tzw. cookies (z ang. ciasteczka). Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez serwis do przeglądarki internetowej użytkownika na urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet, itp.). W tym miejscu możecie Państwo podjąć decyzję dotyczącą typów plików cookies, które będą wykorzystywane w tym serwisie internetowym. Klikając Ustawienia możesz wybrać jakie cookies opcjonalne będą stosowane. Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie zmieniając wybrane ustawienia. Klikając Zaakceptuj wszystko zgadzasz się na użycie plików cookie i podobnych technologii we wszystkich wskazanych poniżej celach. Możesz odrzucić stosowanie cookies opcjonalnych klikając Odrzuć wszystkie.
Więcej informacji:
Polityka prywatności